Anuradha Kapoor

1.Take us through the journey of writing your book.

Answer: Since my book is a compilation of short stories, its journey began around 4 years back when I penned down my first story for a short story writing contest and I haven’t looked back since then. After penning down 10- 12 stories, I decided to compile a few of them into a book.

2.Tell us something about your book.

Answer: My book ‘Love Conquers All’ is a compilation of short stories based on the emotion that I believe in the most – LOVE. All my short stories speak about love in all its forms, be it romantic love, parent and child love, love between friends etc. I am a die hard follower of positivity and this is what I try to propagate through my stories.

3.It’s a saying that writers are another creators. Do you agree with it?

Answer: Yes, I completely agree with this as writers have the ability to create dreams and fantasies for their readers. Through my work, I try to create a world for my readers where they can live peacefully surrounded by love, positivity, friendship and affection.

4.Your inspiration besides your family?

Answer: ‘Every man I meet is my master in some point, and in that I learn of him.” I have been extremely lucky to have derived inspiration from different people throughout my journey of writing this book.

5. Tell us something about yourself.

Answer: I am a 45 year old freelance writer based in Kolkata. Happily married for 22 years, I have a 19 year old son who is a budding writer too. My husband is a professional photographer so I can boast of being a part of a very creative family.

6.By holding your own book is a special feelings always. For you, how was that feeling?

Answer: When i held my first book , it was like a dream come true. I remember watching Chetan Bhagat’s interview on TV once, where he spoke about his forthcoming book and it was on the day i decided to come out with my book too.

7.Who is your favorite author and what is your favorite book?

Answer: My favorite author is ‘Sydney Sheldon’ and my favorite book is ‘Tell Me Your Dreams’

8.Share some memories (good and bad both) of your reader’s response.

Answer: My readers love and follow my work as they find the vocabulary that I use to be very simple and lucid but many of my followers are waiting for me to release a book based on a single story, which I feel I have let them down till now.

9.What are your other hobbies?

Answer: I love listening to music and playing with kids.

10.What is your next plan of writing?

Answer: I have currently started working on my book based on a single story.

11.Do you ever feel like writing is tough?

Answer: Not at all. Writing comes naturally to me and something that is natural is never tough.

12.When did you first realize that language has some power to bind hearts?

Answer: The day I penned down my first story. It was based on a real life incident and I like the way my readers reacted to the story and could actually feel what my protagonist was going through. So, yes language does have immense power to bind hearts.

13.Which genre you prefer the most for writing?

Answer: Love is my favorite genre.

14.What challenges did you face while writing and getting published ?

Answer: None at all.

15.Few words for your lovely readers?

Answer: I would like to thank my readers for enjoying and loving my work and also for showering me with unconditional love, blessings and encouragement. I promise to keep them entertained through my stories always.

%d bloggers like this: