Mukesh Kumar Shahi

 

1.Take us through the journey of writing your book.

Answer: I have started my journey when I was doing MBA and tried a lot and I have written so many things like love story, Grammar book, management book and some journal but all are incomplete, because of so many reasons.

During my job I started thinking a lot what to do and how I start, as many questions are there in my mind and was feeling anxiety.

When I visited my spiritual journey as a monk life I had become very clear and started writing and publishing my book to inspire millions of the Human-Being and giving real life experiences and examples to feel connected.

 

2.Tell us something about your book.

Answer : As of now I have written 3 books for self help and motivation. Like many Human-Being they don’t know about their hidden talent is somehow desolated due to some reasons.

My initiative is to take them and realized them how to excel their inborn qualities.

And one book which is based on women awareness and relationship building. Every Human-Being must read at once what is happening with women when she menstruates and how much take to support is required.

Book Name- “Period and Emotion” “Mind Gives opportunity” “Kohinoor in You”

3.It’s a saying that writers are another creators. Do you agree with it?

Answer: Yes I agree. Writers are creator and through his experience and ideas and his imagination he is providing wonderful books to inspire millions of people.

 

4.Your inspiration besides your family?

Answer: My inspiration is my Mom and Dad and very near to my heart is my Nanaji. I learned many things and explore a lot with him.

But in spite of that I got real experience and inspiration from my spiritual journey.

 

5.Tell us something about yourself.

Answer: I am Mukesh Kumar Shahi a passionate Indian Author, a Teacher and fitness trainer and always supporting many Human-Being through providing free classes and through writing.

I am on the mission to educate millions of people who are stuck in their life and wanted to do something, I am always ready to explore with them.

 

6.By holding your own book is a special feeling. For you what that feeling?

Answer:

Holding first time the first book is really amazing, I can’t express with Word. It’s a feeling of Love, Joy, peace and blessings. It means you have done something incredible.

7.Who is your favorite author and what is your favorite book?

Answer: I don’t have a single favorite authors and books to tell you. I love to read all types of books best on inspiration and spiritual based books. I really like to read Bhagavad Gita, and many old theses, Anthony’s and their secret thoughts.

8.Share some memories (good and bad both) of your reader’s response.

Answer: As of now all my reader’swho had gone through my books they loved it and shared wonderful and inspiring thoughts, but as a writer or good human being we don’t criticize any readers for their thoughts.

 

9.What are your other hobbies?

Answer: My other hobbies is to meet with different types of people and discuss and exploring the ideas and traveling and very keen to observe each and every aspect.

Doing meditation and reading books always in my heart.

 

10.What is your next plan of writing?

Answer: I have struggled a lot during my career so I want to give such types of books so that they can learn and get easy success. Most of the times I discuss with lots of readers and meet with then and about to know their thoughts what he wants, what is looking for motivation, I will write accordingly.

11.Do you ever feel like writing is tough?

Answer: I don’t feel writing is tough. If you have clear picture and thoughts what you want to give the audience and reader’s, it’s will become very easy to write a.

So think before he you wrote.

12.When did you first realize that language has some power to bind hearts?

Answer:  As soon as you write and your writing is loving by audience then you feel the power of your writing and will become more Passionate and deeply concerned with heart.

13.Which genre you prefer the most for writing?

Answer:I would like to write in simple with story from to easy asses by millions of the people.

14.What challenges did you face while writing and getting published ?

Answer:The main challenges about writing is to creating the theme of the book. As soon as you clear about it you don’t feel any problems.

After writing is the main challenges to got big publication approval and marketing strategy.

 

15.Few words for your lovely readers?

Answer: See writing is an art and your talent. If you are doing with passionately then go for it. Don’t do as professional or business oriented and just to sale.

Write a book to impact the millions of people that should be the mission.

Always listen from your Heart and do it passionately.

 

Your

Mukesh Kumar Shahi

Passionate Indian Author

Mission to educate the millions

%d bloggers like this: