Shabaz Qazi

 

 

 

QUESTIONS: Answered by Shabaz Qazi, Author of If We Ever Meet Again.

 

1.Take us through the journey of writing your book.

Answer: Seven years ago I read a book written by Krishna Iyer J., wherein he said:
“If you haven’t read a good book so far then write one.” That’s where the journey of writing books started for Me.
The process of writing a book of romantic genre was quite easy but finishing it was not. It took five years to complete my first novel.
Nevertheless, the process of writing was extremely adventurous and self-awakening.

2.Tell us something about your book.

Answer: “If We Ever Meet Again: I shall take her back to the start” is a romantic genre novel. The story revolves around Naina, ‘the girl with a mustache’ and her ‘bhai-friend’ Rehan, which is narrated by Lisa, a musician who happens to be the executor of Rehan’s Will. After years of turmoil and confusion and finally at the passing of Rehan, Lisa meets Naina in Budapest, where the two undertake a journey down memories past, as they try to find out the reasons behind Rehan’s death. This story, enchanted by the touch of romance is an emotional rollercoaster ride, as unusual and unlike anything you’ve experienced before.

3.It’s a saying that writers are another creators. Do you agree with it?

Answer: Indeed, YES!
To create characters of different personalities and convincing the reader about his existence is an art.
Very few writers know the craft to engross the reader in the story/ it’s protagonist.

4. Your inspiration besides your family?

Answer: List of my VULNERABLE friends.

5.Tell us something about yourself.

Answer: I am an Advocate by profession, currently practicing in the High Court of Karnataka.

6.By holding your own book is a special feelings always. For you, how was that feeling?

Answer: I always wanted to write a book and I am glad that I was able to write one. Honestly, I don’t feel anything special about it instead I am HUMBLED.

7. Who is your favorite author and what is your favorite book?

Answer: Favourite Author: John Grisham and George R. Martin.
Favourite Book: The Monk Who Sold His Ferrari by Robin Sharma.

8. Share some memories (good and bad both) of your reader’s response.

Answer: Good: One of my reader was so impressed by the book that ‘she’ actually dated Me.
Bad: Few of my readers criticize that I haven’t done justice to other/supporting characters in the novel.

9.What are your other hobbies?

Answer: Watching Movies, Long Drive regularly, Sport interest: Cricket & Table Tennis.

10.What is your next plan of writing?

Answer: Sequeal of my first novel: “Losing HER twice”

11.Do you ever feel like writing is tough?

Answer: Not at all.

12.When did you first realize that language has some power to bind hearts?

Answer: In the Court Hall.

13.Which genre you prefer the most for writing?

Answer: Romantic.

14.What challenges did you face while writing and getting published ?

Answer: Financial ordeals.

15.Few words for your lovely readers?

Answer: Thanks a ton for your kind support.

%d bloggers like this: